Hitta fönster i rätt stil och material

13 januari 2021 cecilia_olsson

Då det är dags att byta ut sina fönster i hemmet så kan det vara klokt att fundera över om man vill passa på att göra några förändringar när man ändå håller på och framförallt vad man vill ha ut av de nya fönstren. För att kunna hålla nere energiförbrukningen så är välisolerade fönster ett måste och de bör såklart installeras rätt. Men det finns även andra saker som tåls att funderas på, till exempel vilken stil man vill ha samt i vilket material fönstren ska vara tillverkade i. 

Välj ett passande utseende

Utseendet är inte allt men då det handlar om att välja nya fönster till huset så är det klokt att väga in den aspekten. Väljer man fönster som inte alls stämmer överens med den stil som redan finns i och på huset så kan de se riktigt malplacerade ut. Vill man ta det säkra före det osäkra så kan man köpa fönster som går i samma stil som de som suttit där innan.

Annars kan man gå efter tumregeln att ett gammalt hus ofta passar med spröjsade fönster i allmogestil medan moderna hem oftast passar i helglasfönster.

Material med olika för- och nackdelar

Vilket material man ska välja beror på hur mycket underhåll man är villig att lägga ner, hur stor budget man har samt hur man vill att fönstren ska se ut. Fönster som är gjorda helt i trä ser väldigt genuina ut och är i regel billigare än exempelvis fönster i trä/aluminium, men de kräver också mer underhåll. Man får helt enkelt väga för- och nackdelar för att komma fram till vad som är viktigast. 

För den som som är ute efter fönster av hög kvalitet till bra pris är Klarfönster en bra butik att vända sig till. På https://klarfonster.se/ hittar du hela deras sortiment och det går att beställa fönster på egen hand eller låta deras kunniga fönsterspecialister och installatörer sköta jobbet.

Fler nyheter