Varor i rörelse i en gränslös värld

04 maj 2020 lily_hansen

Vi lever i ett globalt samhälle. Internet har fört oss samman på ett sätt som ingen kanske trodde var möjligt för några decennier sen. Det finns idag inga stora hinder för handel. Det spelar ingen roll om grejen du vill ha finns i New York eller Skövde. Varor är tillgängliga bara en sökning bort. Eller du vill kanske skicka en present till moster Greta i Umeå? Det spelar ingen roll vart varan ska. Det viktiga är att någon måste få varan att röra på sig för att den ska komma från plats A till plats B. Denna någon är ofta ett transportföretag. Ett känt exempel på ett sådant är DHL. Många har nog sett deras gula och röda lastbilar både här och där.    

 

Från dörr till dörr

Får din försändelse inte plats i ett kuvert eller i en låda? Är det du vill skicka för stort och skrymmande kan ofta transportföretaget komma hem till dig och hämta vad det nu än gäller. Många transportföretag har även uthämtningsställen i samarbete med en del lokala affärer och butiker. DHL samarbetar till exempel med en del livsmedelsaffärer. Ta reda på online vad som gäller där just du bor.

 

 

Vad kan man skicka och vad kan man få?

Det spelar egentligen ingen roll. En transportfirma som DHL löser det mesta. Det kan finnas vissa begränsningar om det handlar om någon typ av farligt gods som till exempel explosiva varor eller trycksatta behållare av olika slag. Måste man skicka sådant är det bäst att kontakta transportföretaget. Men annars är det egentligen ganska fritt fram att både skicka och få levererat det mesta. Så det spelar ingen roll om du beställer en handsmidd fårklipparsax från Nya Zeeland, bikupeutrustning från Holland, vandringskängor från Skottland eller rökt renbog från Vikajärvi. Hela världen når fram till din dörr med ett bra fraktföretag.

Fler nyheter